En fråga till…

En fråga till.

Hej

Vi har en dotter på 2.5 år. Hon äter i stort sett aldrig maten vid middag hemma. Men äter bra på förskolan. Detta har pågått i snart 1 år. Vad ska vi göra för att få henne att äta hemma? Frukost och mellis går bra att äta hemma, men inte middag. Vi äter mellis 14.30 och sedan middag 17.00. Ska vi äta senare?

Mvh Christina L

Jamen det är väl en jättebra idé!
Prova att äta 1730 under ett par veckor, och se om det gör susen. Var lite listig och servera då också barnets älsklingsrätter under denna tiden, kanske inte enbart men i alla fall oftare än vanligtvis, så att hon kommer igång igen!

För så här kan det ju vara, att hon kommer hem trött och grinig från förskolan, där hon ätit lunch kanske kl 1130, möjligen sovit någon timme och sedan förstås är både hungrig och törstig när hon kommer hem. Då är det lätt hänt att mellis blir lite för stort, och helt enkelt inte hinner ut ut magsäcken innan det är dags för middag igen. Så japp – ät senare!