DET HÄR ÄR JAG

Kajsa Lamm Laurin

”Men Kajsa Lamm Laurin, logopeder arbetar väl med talet?” är en fråga jag ofta får när jag berättar vad jag gör. Det gör vi definitivt, men så mycket mer än det! I tio års tid har jag specialiserat mig inom det som med en medicinsk term kallas för dysfagi, nämligen sväljningssvårigheter och ätträning, vilket handlar om precis vad det låter som: att lära barn att äta. Ibland har barnet aldrig ätit, ibland behöver det lära sig att äta igen. I dagsläget är jag tjänstledig från min tjänst inom Barn- och ungdomshabiliteringen inom Region Skåne, för att under ett år fokusera ännu mer på mitt hjärteområde: barndysfagi och ätträning. Under 2015-2016 studerar jag till en masterexamen vid Institutionen för kliniska vetenskaper, avdelningen för logopedi, audiologi och foniatri på Lunds Universitet. Logoped är en skyddad yrkesbeteckning, och Socialstyrelsen utfärdar yrkeslegitimation efter avlagd logopedexamen.

Foto: Wandtfotografi

tv – inslag
utbildning

     Foto: Wandtfotografi

TV4

Malou efter tio

50 procent av alla föräldrar oroar sig för att barnet inte äter. Men det finns sätt att slippa bråken runt middagsbordet och få barn att tycka att det är roligt att äta.

TV4

Nyhetsmorgon

Kajsa Lamm Laurin svarar på tittarfrågor om hur man ska hantera ett barn som matvägrar. Hon presenterar även boken ”När ditt barn inte äter”.

MEDVERKAN I

Vardagspuls

Tillsammans med Jeanette Steijer diskuterar Kajsa Lamm Laurin om hur barn kan äta mer grönsaker till maten så de får i sig all näring de behöver.

TV4

Nyhetsmorgon

Efter många frågor från tittarna besöker Kajsa Lamm Laurin Nyhetsmorgon ännu en gång och besvarar frågor. Många smarta tips.

TV4

Nyhetsmorgon

Andra delen av Nyhetsmorgon där Kajsa Lamm Laurin besvarar tittarnas frågor och ger Tips och Trix om hur du hjälper barnet att få i sig maten.

UTBILDNING

UNIVERSITET

  • Masterstudent, Lund Universitet 2015 – 2016
  • Neuropediatrik med inriktning på ätande och sväljning, Uppsala Universitet 2015
  • Cervikal Auskultation, Göteborgs Universitet 2013
  • Fiberskopi i logopedisk praktik, Karolinska Institutet 2006
  • Magisterexamen i logopedi,  Lunds Universitet 2004
  • Retorik, Konstvetenskap, Medie- och kommunikationsvetenskap, Idé- och lärdomshistoria, Litteraturvetenskap, Göteborgs Universitet 1992-1999

URVAL AV

Konferenser och workshops

  • ESSD – European Society for Swallowing Disorders, Leiden, Nederländerna 2011, och Malmö 2013
  • Nordiska nätverkskonferensen för barn som inte äter, Uppsala 2011, Köpenhamn 2013 och Oslo 2015
  • Dysfagiutbildning vid Diagnostiskt centrum, Malmö Universitetssjukhus
  • Workshop/kurs för Suzanne Evans-Morris, Scandiniavian Center for Neuro Movement Köpenhamn 2014